Георги Трендафилов призна: присвоил 35 хил.лв.

Зам.-кметът на Съединение Георги Трендафилов е освободен от поста си по взаимно съгласие. Това потвърдиха за DCNEWS от Районната прокуратура в Пловдив. Така става безпредметно искането за отстраняване от длъжност на вече бившия вицекмет, посочи говорителят на прокуратурата Атанас Илиев.

Миналия четвъртък Трендафилов бе задържан за длъжностно присвояване, а впоследствие бе освободен под гаранция от 5000 лева. Според първоначалната информация от прокуратурата присвоената сума е била 15 хиляди лева, но Георги Трендафилов е направил пълни самопризнания и е съобщил за представени от него и осчетоводени фиктивни фактури за още 20 хиляди. Така обвинението срещу него вече е за присвояване на 35 хиляди лева, уточни прокурор Атанас Илиев.

Парите са били предназначени за честванията на празника на гр. Съединение, който всяка година се провежда в началото на септември. Една и съща схема е била използвана в продължение на три години – от 2012-та до 2014-та година. Парите били за озвучаване, кетъринг и осветление но реално такива услуги не са били извършвани, обясни говорителят на Районната прокуратура.

Зам.-кметът на Съединение е обещал да възстанови парите на общинската хазна. Това обаче не отменя наказателната му отговорност, обясниха от прокуратурата.

Снимка: Община Съединение

Подобни статии

Top