Георги Урумов с ретроспективна изложба „Портал в рая“

Георги Урумов с ретроспективна изложба в Градската художествена галерия в Пловдив

Георги Урумов подреди изложба в залите за временни експозици на Градската художествена галерия в Пловдив. Карините са обединени от мотото „Портал в рая“ и обхващат различни периоди от творчеството на художника.

Изкуството е истинският портал в рая и всеки, който съумее да се докосне до него, да живее с него намира този портал. Така Георги Урумов обяснява заглавието на ретроспективната си изложба. Художникът обаче твърди,че все още не е намерил своя портал.

Урумов избира да направи ретроспективна изложба, за да покаже на публиката своя път в изкуството. Представя творби от различни цикли, правени през годините.ежени пространства,Писмената на Голямата му любов е към изразното средство и е убеден, че можеш да доближиш изказа си, ако владееш много технически способи и начини.

Тази година ГеоргиУрумов става на 60 години. Празникът си ще отбележи с още една изложба, която ще бъде в галерия Ромфея и ще се открие на 12 септември в Нощта на музеите и галериите. Там художникът ще покаже най-новите си творби и заедно със Студентския театър на Николай Георгиев Алма Алтер ще разиграят една игра на Стъклени перли.

 

 

Подобни статии

Top