ГЕРБ спечели пет района в Пловдив (РЕЗУЛТАТИ)

izbori9 (3)

Петима районни кметове спечели ГЕРБ в Пловдив. Според окончателните данни партията на Бойко Борисов загуби само район „Южен“, където кметското място отиде при коалицията зад Славчо Атанасов- Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО. Изключително оспорван бе вотът за район „Тракия“.

 Четирима от районните кметове на ГЕРБ ще повторят мандатите си. Това са Ральо Ралев, Костадин Димитров, Николай Чунчуков и Димитър Колев.

С най-добър резултат от всички тях е новоизбраният нов-стар кмет на „Северен“ Ральо Ралев – с 56.41%. Той е събрал 8065 гласа – с 1833 повече от тези на Станьо Балтов от Патриотичния фронт, който има 6232.

Втори по резултат е Николай Чунчуков в „Източен“ – с 52.87%. Това са 5934 гласа – с 622 повече от тези на Павел Милушев от Патриотичния фронт. Димитър Колев в „Западен“ има 51.54%, т.е. 5460 от гласоподавателите са дали вота си за него.Така той изпреварва Десислава Желязкова с 326 гласа.

Следва го кметът на „Тракия“ Костадин Димитров с 51.49%. Тук битката беше най-оспорвана и до последно не се знаеше кой побеждава, като разликата между него и кандидатът на Патриотичния фронт Костадин Гаров е едва 93 гласа.

В „Централен“ Георги Стаменов печели с 50.64% и побеждава бившият кмет Георги Титюков с 283 гласа.

Единственият кмет на район, който не е от ГЕРБ – Борислав Инчев от Патриотичния фронт, победи убедително в „Южен“ с 52.27%, т.е. за него са гласували 949 души повече, отколкото за Кирил Велчев от ГЕРБ.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top