Гергов: Ако ме номинират за лидер на БСП ще бъда кандидат!

БСП има нужда от нов лидер. Това заяви в интервю за бТВ. Лидерът на градското и областно ръководство в Пловдив обяви, че е за истински конгрес, на който да излязат всички истини.

Партията е заспала и между елита на партията и обикновените социалисти има пропаст, посочи Гергов. Според него аристокрацията в БСП трябва да изчезне. Ние трябва да я махнем, категоричен бе бизнесменът. По думите му в левицата трябва да има чистилище и ако на този конгрес това не стане, червената партия щяла да продължи да се разпродава на дребно, както през последните години.

„Ние ще си идем, но трябва да се види и каже задкулисието в цялата политическа сфера от 1989-та година досега. Корумпираните в партията трябва да излязат наяве и да се махнат.  Те стоят 26 години в парламента, трябва да имат малко срам!  За всичко, което се случва в парламента, БСП също има своя дял“, допълни Гергов. И отново подчерта, че в партията трябва да има промяна и тя да се обнови.

„Какво ми се крие Янаки Стоилов? Трябва да отговори за Стрелча, за Пазарджик. Не мога да коментирам прегрешенията му, но работите не вървят. Има партийни лидери, които работят само преди конгрес и преди избори“, каза пловдивският червен лидер.

„Сам не бих се кандидатирал за лидер на партията, трябва да ме номинират“, обяви Гергов. И отново посочи, че в БСП са нужни промени и то точно на предстоящия конгрес на 7 и 8 април.

Снимка: big5.bg

 

Подобни статии

Top