Гергьовски втори, а Замфиров трети на Европейската купа по сноуборд в Пампорово

Утре ще се проведат и вторите стартове за ЕК в дисциплината паралелен слалом

Отлично се представиха днес на първата Европейска купа за мъже и жени в Пампорово младите ни таланти в сноуборда. Петър Гергьовски завърши втори, а Тервел Замфиров е трети на паралелния слалом. Кристиан Георгиев е осми, а Александър Кръшняк завърши 16-ти.

В едва втория си старт от такъв ранг състезания световният шампион при младежите от 2023 г в Банско Петър Гергьовски се пребори за място на финала с големия си приятел и също шампион на планетата при младите Тервел Замфиров. Малшанс на финала срещу Микхайло Кхарук (Укр) попречи на Петър да триумфира като победител. Досега Гергьовски бе карал само веднъж на Европейска купа и то преди 2 г в Рогла, където завърши 30-ти. В малкия финал Тервел кара безупречно и победи Оле-Микел Прантъл (Гер). И за Тервел това бе втори старт за ЕК след 42-то му място в Рогла през 2022 г. Силното българско представяне при мъжете се допълни от осмото място на Кристиан Георгиев и 16-то на Александър Кръшняк.

При жените Теодора Пенчева избухна с осмо място. За нея това е първо влизане в топ 8 за Европейската купа от Аделбоден 2008 г. За радост на всички в Пампорово тя би на 1/8 финала лидерката в квалификациите Джесика Пикелкастнер (Ав). Първа при дамите е Елиса Фава (Ит), която спечели големия финал срещу вита Бондарук (Укр) в малкия победата бе за Надя Хапатин (Укр).

Утре в Пампорово ще се проведат и вторите стартове за ЕК в дисциплината паралелен слалом. Всички състезатели и треньори поздравиха организаторите от БФСки и „Пампорово“ АД за отлично подготвеното трасе и цялостната организация на състезанията.