Германска художничка с абстрактна изложба за Берлин в Пловдив

Изложба на художничката Ина Линдеман „Берлин център“ ще бъде открита тази вечер в пловдивската галерия „Резонанс“.

Ина Линдеман живее и твори в Берлин. Изложбата й показва различни картини, в които посетителите могат да усетят  разнообразието на германската столица. Цялата експресия от рефлексията Берлин – художник ще бъде видима за зрителите, разбира се, в една абстрактна версия.

Ина Линдеман е художник, който чрез своите творби отстоява една радикална и безкомпромисна артистичност. Това може да се наблюдава не само по време на цялостния творчески процес, но се доказва още повече благодарение на промените в развитието на нейното изкуство. Един от поводите за това твърдение е и нещо, което може би остава в страни от вниманието, а именно, имената на картините, които стоят под всяка една от тях. За разлика от много други художници при нея няма да забележите нито една, на която да пише „без име”. Живописването и създаването на изображението са винаги в непосредствена взаимовръзка със събития и преживявания, определени от една дума, обозначение или изречение, отнесени към картината. Заглавието при Ина Линдеман принадлежи на картината така, както всички останали компоненти като цвят, формат и начин на живописване.“, пише за художничката Петер Функен.

Ина Линдеман завършва Висшето училище по изкуства Берлин при проф. К.Х.Хьодике.  През 1983 година тя става съосновател на  продуцент галерия „6 в 36”, Берлин. Впоследствие завършва Карл Хофер университет, а през 1990 година се присъединява към творческата група „Абстрактни тенденции”.

Участва в множество международни проекти и фестивали, има множество специализации и майсторски класове.

Откриване: 14 юни 2016 от 18.00 часа

Подобни статии

Top