Геронтофил изнасилил и обрал 74-годишна баба. Отива на съд - DC news

Геронтофил изнасилил и обрал 74-годишна баба. Отива на съд

Геронтофил, изнасилил и обрал 74-годишна баба от Хасково, ще бъде изправен на подсъдимата скамейка, съобщиха от пресцентъра на Апелативната проуратура в Пловдив.

Окръжна прокуратура в Хасково е внесла в съда обвинителен акт спрямо 45-годишния рецидивист Димо Д. за това, че при условията на опасен рецидив е отнел чужди движими вещи с намерението противозаконно да ги присвои, като употребил сила и за съвкупление с лице от женски пол, като я принудил за това със сила и за това, че извършил действие с цел да удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст, чрез употреба на сила.

45-годишният Димо Д. е осъждан многократно за различни престъпления – отнемане на моторно превозно средство, управление на МПС след употреба на алкохол при условията на рецидив, използване на контролни знаци, издадени за друго моторно превозно средство и кражби.

На 14 януари 2016 г.  Димо се срещнал с двама свои приятели и им предложил да отидат до нива край Хасково, където имало изоставени кабели, за да ги извадят и продадат. След като приключили с изтеглянето и насичането на кабелите, решили да продължат с обработката им по-късно, защото били уморени. Натоварили парчетата на автомобил и ги откарали близо до къща в Хасково, където живеела 74-годишна жена, майка на техен познат.  Димо купил бутилка водка и се почерпил, заедно с приятелите си.

Няколко часа по-късно те запалили огън, близо до къщата, и започнали да отделят металната обшивка на кабелите. По това време  74-годишната жена, която била пенсионер по болест, започнала да им се кара да напуснат двора и да не горят дървата, които били събрала, но те не й обърнали внимание. Натоварили кабелите в автомобил и тръгнали да ги продадат. Димо останал да събере отпадъците. След това влязъл в стаята, където била 74-годишната жена и започнал да я бие по главата и тялото.

Въпреки съпротивата на възрастната жена, която викала за помощ и го молела да я остави, рецидивистът я изнасилил. След това облякъл дрехите си и започнал да тормози жертвата си да му даде пари. Тя му казала, че няма, но той продължил да я бие по главата. Накрая намерил чантата й, от която взел 150 лева от пенсията, която възрастната жена получила два дни по-рано. След това си тръгнал.

На другия ден е бил подаден сигнал в полицията за тежкото престъпление.

По делото са били назначени експертизи, разпитани са множество свидетели. На Димо е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“. В момента той се намира в затвора в Стара Загора.

Предстои Окръжен съд-Хасково да насрочи първо заседание по делото.

 

Подобни статии

Top