Гигант (Съединение) започна подготовка с шестима нови

Наставникът Манол Георгиев е уговорил 4 контроли

Гигант (Съединение) направи първа тренировка за новата 2024 година. Новият старши треньор Манол Георгиев изведе на терена 21 футболисти, сред които 6 нови попълнения.

Първите двама бяха ясни – Стоян Митев (19 години, централен бранител от Сокол Марково) и Йълмаз Сюлейман (29 години, халф, от Спартак Пловдив).

Още четирима обаче попълват селекцията на „Гигантите“ и това са Виктор Панеков, Станимир Марински и Стилиян Стойчев от Сокол (Марково), както и Сашо Георгиев (от Хебър Пазарджик).

До момента напусналите са двама – Венцислав Богданов и Тодор Митрев.

На първата тренировка присъстваха кметът на Съединение Георги Руменов и зам.-кметът Атанас Вълков, които бяха заедно с президента на клуба Добри Козарев и никак не малко фенове, дошли да видят любимците си след дългата зимна пауза.

Кметът Георги Руменов поздрави отбора, както и новия треньор, пожела им здраве и успехи до края на сезона.

Традиционният водосвет за здраве бе отслужен от отец Атанасий, а вкусна торта с емблемата на Гигант зарадва присъстващите.

След края на есенния дял от Югоизточната Трета лига Гигант е на четвърто място с 42 точки, на две от третия Саяна (Хасково) и на четири от лидерите Несебър и Спартак (Пловдив).

Първата предвидена контрола е на 20 януари срещу юношите до 19 години на Ботев (Пловдив).

Контролите на Гигант (Съединение):

20.01.2024 г., Ботев (19) – Гигант (Съединение)
27.01.2024 г., Гигант (Съединение) – Борислав (Първомай)/ФК Секирово (турнир)
03.02.2024 г., Марица (Пловдив) – Гигант (Съединение)
10.02.2024 г., Родопа (Смолян) – Гигант (Съединение)

Първият мач от пролетния дял на Югоизточната Трета лига по програма трябва да се изиграе на 17 февруари (събота), а нашият отбор е гост на последния в класирането – Сливен.