Гийом Давид изненадва пловдивчани с втора изложба

Гийом Давид – френският скулптор, който избра да живее и твори в Пловдив, подреди втората си самостоятелна изложба в арт галерия Мароко.

Мотото на експозицията е „Дантелена светлина“, а творбите – картини и пластики, са изработени от метал. Изложбата на Гийом Давид е изненада дори и за самата галеристка.

Жана Симеонова разказва, че експозицията е била предвидена за месец май, но окрилен от положителната реакция на пловдивчани към първото му представяне, Гийом работил усилено и преди месец обявил, че е готов за втора експозиция.

И така, изложбата на французина е вече факт – отново светла, провокираща и показваща търсенията на твореца. Творбите са от метал – един материал, който излъчва дистанция и студенина.

Но работите на Гийом Давид не са такива, а напротив – те са нежни, ефирни, прозирни и през тях струи светлина. Гийом Давид е роден в Париж, завършил е арт училище за изработка на мебели,а по – късно изучава и история на изкуството, както и тънкостите на обработката на дървото.

Предприема пътешествие из Европа, в което неочаквано Пловдив се оказва последната му спирка. Градът, срещите с хората му връщат желанието за творчество и той остава тук.

Намерил е вече своята публика в града под тепетата, която с всяка изложба става все по-многолюдна, а почитателите на изкуството на Гийом очакват с нетърпение новите предизвикателства на твореца.

Подобни статии

Top