Гинеколози отказаха експертиза на девствената поетеса

poetesa2

Пловдивският районен съд отложи за 7 май делото, заведено от 40-годишната поетеса Албена Хинкова срещу поета Николай Славов. Хинкова иска от Славов 3000 лева обезщетение за нанесени морални вреди. Поетесата, която участва активно в протестите срещу властта миналата година в Пловдив, съди Славов по повод думите му към нея на сбирка на местен литературен клуб: “Кажи бе, моме! Макар че ти не си мома, но това няма значение”. Жената се възмутила и си извадила документ от Съдебна медицина, че е девствена.

Днес в съдебната зала стана ясно, че лекарите от УМБАЛ „Св. Георги“, откъдето съдът поиска да бъде направена експертиза на химена на Хинкова, са отказали да осигурят експерти. Съдебният състав е изпратил запитване и до МБАЛ „Пловдив“, откъдето все още се чака отговор.

Експертизата бе поискана от адвоката на Николай Славов Иван Колев, който на едно от заседанията се усъмни в медицинското, приложено към делото за девствеността на поетесата и поиска лекарите да удостоверят дали хименът на Хинкова не е изкуствено възстановен.

Днес поетесата не бе в залата, дойде само ответникът Николай Славов. Мъжът бе със синини и 4 шева на челото. По думите му бил нападнат от двама души в неделя вечерта, докато карал колело.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top