Главният архитект Румен Русев подписал за събарянето (ВИДЕО)

Главният архитект на Пловдив Румен Русев е подписал разрешителното за събарянето на тютюневия склад на ул. „Одрин“ 8 в Пловдив, стана ясно по време на протестите днес. „Подписах разрешителното за събарянето на сградата на база одобрени проекти на подробния устройствен план. За премахване на бившия тютюнев склад има издадено строително разрешение още преди 6 години“, заяви арх. Русев. Според него събарянето на сградата е законно, тъй като той самият е презаверил строителното разрешение през 2014 година.

Според протестиращи инвеститорът в обекта е фирмата „PG Trade“ АД, чиито изпълнителни директори са сърбинът Александър Николич, Десислава Колева и Георги Бранеков. Протестърите се позоваха на Търговския регистър.  Фирмата е обвързана и с опита за събаряне на емблематичното кино „Космос“.

Според арх. Виолета Раева – дългогодишен служител на НИНКН, срутването на склада е абсолютно незаконно. Тя допълни, че всяко инвестиционно намерение върху сграда – паметник на културата трябва да бъде съгласувано с НИНКН, а подобно разрешение не е давано.

Вижте повече във видеото!

 

Подобни статии

Top