Главният диригент на филхармонията в Баден – Баден, с концерт в Пловдив

Опера Пловдив ще зарадва тази вечер почитателите на симфоничната музика с концерт „Шедьоври на симфонизма” под диригентството на изтъкнатия гост Павел Балев и солиста Ясуши Ядеуе, концертмайстор на Филхармонията в Баден-Баден. В програмата са включени Бетовен – Концерт  за цигулка ре мажор и Брукнер – Симфония № 4.

Павел Балев е главен диригент на Филхармонията на Баден-Баден и главен художествен ръководител на Международната лятна академия „КарлФлеш“ в сътрудничество с концертмайсторите на Берлинската филхармония. Гост-диригент е на Хамбургската държавна опера, Операта в Хановер, „Комише опер“ в Берлин, „Земперопер“ в Дрезден, Лайпцигската опера, Бременската опера, на повече от 40 оркестри в Германия. Дебютира като диригент на 18 години, през 1995 сe дипломирa в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ в класовете по дирижиране на проф. Васил Казанджиев и проф. Георги Робев.

Рециталите на Красимира Стоянова „Славянски оперни арии“ и „Арии от Верди“ под музикалното ръководство на Павел Балев получават „Международната награда за класическа музика 2012“ – ежегодната награда на германската музикална критика, както и Наградата на германската музикална критика за 2014 г.

През сезон 2016/2017 Павел Балев е поканен да дебютира във Виенската държавна опера през декември, където ще представи „Любовен еликсир“ на Доницети.  Ще работи отново в Цюрих, Санкт Петербург, Братислава, Монпелие, Винтертур.

 

Билети за концерта „Шедьоври на симфонизма” се продават на касата на Концертна зала и в Билетен център пред Общината.

Подобни статии

Top