Главният секретар на МВР пътува за Иганово, прокуратурата започва разследване

Няма данни за пострадали в района на Иганово, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.  Към мястото на инцидента пътува главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов. Окръжна прокуратура също започва разследване.

Припомням, че около 7. 11 часа тази сутрин в ГДПЗН е получен сигнал от охранител на производствен цех на площадка в Иганово. По предварителен план на място веднага са насочени екипи от полицаи и пожарникари заедно с инженерно-технически персонал от предприятието. По данни от полицията към момента няма опасност за близките населени места.

Към Иганово пътува станция за замерване на въздуха. Свикани са кризисните щабове на място, както и в Карлово и Сопот. Превантивно е затворен участъкът от подбалканския път между Кърнаре и Анево. Обходът е през Карлово и с. Труд.

На ж.п.гарите Карлово и Христо Даново са спрени влаковете, които преминават през района.

Според зам.-министъра на икономиката Любен Петров такава случайност да има втори взрив за толкова кратко време е съмнителна. Пред БЛИЦ той посочи, че отговорите трябва да бъдат дадени от разследващите. Продукцията, която се е взривила е от готови снаряди и е била подготвена за инвентаризация, посочи още Петров.

 

Подобни статии

Top