Глад за продавачи и сервитьори в Пловдив

Най-предлаганата позиция за работа през последните 7 дни в Пловдив и областта е „продавач – консултант”, установи проверка на DCNEWS.

Във водещ сайт за търсене на работа за този период от време 48 фирми са публикували обяви, набиращи специалисти в областта на търговията. Най-търсени са продавач – консулстантите за работа в магазини за хранителни стоки и търговски обекти за цигари и алкохол.

Продавачи се търсят и за продажба на преоценени дрехи, както и в сферата на телекомуникациите. Заплащането за позицията варира в широки граници. Най-общо предлаганото нетно трудово възнаграждение започва от 400 лв., като може да достигне и до 1000 лв.

26 обяви пък има от страна на работодатели, търсещи персонал на позицията „сервитьор“. Започваме от квартални кафенета, минаваме през снобарски заведения в централната част на града и стигаме до хотели – така можем да обобщим ситуацията с една от най-широко разпространените професии.

Чистото възнаграждение за тази позиция е 500 лв, като не е изключено да достигне до 900 лв. Като се добавят и бакшишите става ясно защо все повече младежи предпочитат да разнасят таблата.

Сравнително равенство се наблюдава през последната седмица за работа на позициите „международен шофьор”, „търговски представител”, „готвачи”, „общи работници”  – между 11 и 13 обяви.

Трудовите възнаграждения за тези професии възлизат съответно 1600 евро за тираджиите,  от 600 до 800 лв. за готвачите, от 350 до 500 лв. за общите работници, и от 500 до 800 лв. за търговските представители.

Подобни статии

Top