Гласуват бюджета на Пловдив на 5 февруари

тОТЕВ ПОЗДРАВИ гЕРГОВ

Бюджетът на Пловдив за 2015 година ще бъде с 10 милиона лева повече в сравнение с миналата година. Общата финансова рамка на града възлиза на близо 230 милиона лева. Кметът Иван Тотев съобщи, че бюджетът ще бъде внесен в комисия на общинския съвет на 26 януари, а ще се гласува на извънредна сесия на 5 февруари.

Кметът Иван Тотев обяви, че увеличението е с 10 милиона лева повече заради местните приходи, а основно са се повишили постъпленията от икономическата дейност на Община Пловдив

Включително увеличенията, които бележим със „Синя зона”. Също така изключително голям е ръстът при наемите и събираемостта. Освен това през последната година се наблюдава тенденцията за увеличаване на данъците за придобиване. Тази година планираме повишение с близо 500 хиляди лева, коментира градоначалникът.

Според  него последният вариант, който ще бъде представен на общинските съветници, е по-различен от предварителния, който бе презентиран на общественото обсъждане. Кметът оповести, че капиталовата програма на Община Пловдив ще бъде в рамките на 70 милиона лева.

Това, което е ново и намери място в бюджета през последните дни е пълното проектиране на хълма на Бунарджика. Ще се възстановят всички алеи , водните съоръжения включително и езерото с мечката, поливните системи и ще бъде извършено озеленяване, обясни Тотев.

 

 

 

 

 

 

 

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top