Гласуваха 632 хиляди лева за Онкодиспансера - DC news

Гласуваха 632 хиляди лева за Онкодиспансера

Община Пловдив ще преотстъпи на Комплексния онкологичен център /КОЦ/ дължимия от медицинското дружество дивидент в размер на 632 хил.лв. Парите ще отидат за закупуване на медицинска апаратура – рентгенов апарат, мамографски апарат и дигитална ендоскопска видеосистема за изследване на белите дробове.

Част от средствата ще бъдат пренасочени и за участието на КОЦ по Оперативна програма „Региоално развитие“ /ОПРР/ с проекта за изграждане на Лъчетерапевтичен комплекс.

Управителят на онкоцентъра – д-р Калин Калинов е притеснен, че ако дружеството изплати на общината дивидента, няма да може да покрие дължимите суми по вече обявените обществени поръчки.

Освен това общината ще задели от бюджета си още 57 хиляди лева за изграждането на лъчетерапевтичния комплекс. Парите ще дойдат от средствата за яслите и детските кухни, предвидени за храна.

Сумата бе гласувана на днешната сесия с почти пълно единодушие и само един въздържал се. Изразени бяха съмнения от страна на Руси Панчев от „Атака“, според когото с Онкото може да се получи както с ДКЦ 5, за което неколкократно бяха отпускани заеми от общината и накрая сумите бяха опрощавани. В този период управител на поликлиниката в „Тракия“ беше също д-р Калинов.

Междувременно стана ясно, че ядрената агенция вече е провела изпитанията на техниката за лъчетерапевтичния комплекс в центъра. Общината е депозирала окомплектованите документи за акт 16. Това е последната стъпка, за да може центъра да заработи, съобщи кметът Иван Тотев.

Подобни статии

Top