Гледат делото за радикален ислям

Гледат поредното дело за разпространение на радикален ислям в Пазарджик. Очаква се на заседанието да бъдат разпитани още нови свидетели като до сега са разпитани 16 души.

Един от адвокатите на подсъдимите по делото за съпричастност към ИДИЛ Алтай Кутув напусна съдебната зала след разменени реплики с прокурор Недялка Попова, предаде Радио „Фокус”. До това се стигна, след като той попита първия разпитван свидетел Петър Тончев от какво се състои едно знаме, което беше определено от прокурор Попова като подигравка със свидетеля, тъй като той е човек с увреждания.

Свидетелят Петър Тончев заяви пред съда, че от всички подсъдими познава малкия Ремзи, който живее в кв. „Столипиново“ в Пловдив. През 2014 г., в края на август, го е видял да носи шапка и тениска със символа на ИДИЛ. Петър спрял Ремзи и го попитал, защо носи тези дрехи. Малкият е отговорил, че не всеки, който носи тези символи, е терорист. След това свидетелят Тончев е видял, че в къщата на Малкия Ремзи има знаме на ИДИЛ с размер 2 на 1 метър и тогава е решил да отиде в ДАНС, за да каже какво е видял. Така е станал и свидел по тава дело.

На последното съдебно заседание на седем от 14-те  подсъдими мярката за неотклонение „Задържане под стража“ бе променена в „Домашен арест“. Единствената жена-подсъдима по делото Александрина Ангелова е с мярка „Подписка“ заради здравословни проблеми.

Подобни статии

Top