Гледат делото срещу Дон Портокал, жена му и дъщеря му за източване на данъци

Пловдивският окръжен съд отново ще гледа мегаделото срещу цитрусовия бос Сотир Янков, съпругата му Елена, дъщеря му Мария и още 11 души, обвинени в укриване на данъци, в особено големи размери – за над 5 милиона и 500 хиляди лева, както и в извършването на парични преводи за 50 хиляди, за които са знаели, че са придобити чрез тежко умишлено престъпление. Сред обвиняемите по делото e още Атанас Бонев, известен като Малкият Зум, тъй като е племенник на футболната легенда Христо Бонев.

Според запознати със съдебната практика заради многото обвиняеми, свидетели и защитници има опасност делото да се точи с години. За схемите, по които цитрусовият бос и съпругата му, собственичка на известна верига фризьорски салони, са отклонявали пари към собствените си сметки, прокуратурата е изписала близо 1000 страници. По делото трябва да бъдат разпитани 80 свидетели.

Преди три години арестът на Сотир Янков –  най-големия вносител на цитрусови плодове в Южна България, наричан още Дон Портокал и съпругата му Елена, доведе до трусове в местните структури на ГЕРБ. Тогава Елена Янкова бе председател на местната структура на ГЕРБ – предприемачи. След арестите, бизнесът на цитрусовия бос е съсипан. Процесът е насрочен до 16 октомври.

Подобни статии

Top