Глобиха абитуриент, заради дрифтинг пред асеновградско училище

Полицията налага строги мерки за нарушение на правилата за движение

150 лева глоба плати ученик, въртял гуми на пешеходна пътека пред входа на професионална гимназия „Цар Иван Асен II”. На младежа е съставен акт по Указ за борба с дребното хулиганство.

„Предприемаме сериозни мерки срещу нарушителите на пътя”, каза началникът на РУП-Асеновград Светлозар Масурски. Заради среднощните гонки по големите булеварди в града граждани инициираха и подписка с искане за по-строги превантивни мерки.

Младежи с „бензин в кръвта” виждаме и в дните на абитуриентските балове. Затова ще има засилена охрана в районите на училищата, където се събират много коли.

Голям брой служители на реда ще бдят по най-невралгичните точки на града и по трасето за Пловдив, по което се придвижват завършващите. Ако се наложи, колоната с коли на абитуриентите ще бъде ескортирана от полиция, каза още Масурски.

Под въздействие на еуфорията младежите правят опасни нарушения. Съветът към завършващите е да не шофират в нетрезво състояние, да не се возят с шофьор, употребил алкохол, и да не продължават празника извън мястото на бала, тъй като най-честите инциденти стават именно при такива ситуации.

 

 

Подобни статии

Top