Глобиха испански служител, не ходел на работа поне 6 години

69-годишен служител в Испания е получавал годишно възнаграждение от 41 500 долара в продължение на шест години, без да посещава офиса на компанията си.

Липсата му обаче била установена, едва когато Хоакин Гарсия трябвало да получи награда за 20 години вярна служба. „Чудех се дали той все още работи при нас, пенсионирал ли се е или може би е умрял“, споделя шефът на компанията му Жорже Блас.

Работата на Гарсия била да надзирава строежа на пречиствателна станция за отпадни води. Ръководството на компанията обаче смятало, че неговата дейност се контролира от местните власти, а те – че това прави компанията работодател. И така цели шест години.

Шефът Жорже Блас обаче привикал Гарсия и го попитал какво е правил вчера в офиса, миналата седмица или предходния месец. „Той не знаеше какво да отговори“, споделя началникът.

Адвокатът на Гарсия обаче споделя, че клиентът му просто не е имало какво да прави в офиса, затова предпочитал да чете философска литература. Самият 69-годишен служител заяви, че се страхувал да признае, че е без работа, защото можело да бъде уволнен. Съдът взе решение той да бъде глобен с 30 000 долара заради продължителния си отпуск.
Източник: profit.bg

Подобни статии

Top