Солени глоби за непочистени предизборни плакати в Пловдив

Хиляди плакати бяха разлепени в Пловдив за изборите, които приключиха в неделя. Днес изтича тридневния срок, в който партиите и коалициите трябва премахнат агитационните материали. За местните избори Община Пловдив беше определила 60 места, на които разлепването на плакати беше позволено.

Пет партии са нарушили правилата за агитация по време на предизборната кампания, съобщи директорът на пловдивския общински инспекторат Владо Илиев. От Инспектората са издали предписания и материалите са отстранени своевременно. Инспекторите обаче ще имат още работа, тъй като и тази година за плакати бяха похарчени милиони, за да могат избирателите да се запознаят с лицата и номерата на бъдещите си управленци.

Оказва се, че хората, които отделят време да ги погледнат, стават все по-малко. Според тях гледката е грозна, а парите за плакатите са хвърлени на вятъра.

На някои места личат опити за премахване на част от агитационите материали. Те обаче само са били скъсани или се разчита новите плакати на заведения, концерти и попфолк изпълнителите да скрият лицата на политиците.

Според Владо Илиев ако партиите и коалициите не си премахнат сами плакатите след изтичане на тридневния срок на партиите и коалициите, общинските инспектори ще издават предписания. При неспазването им ще бъдат налагани глоби. Санкциите за физически лица са от 300 до 3 хиляди лева, а за юридически лица са от 3 хиляди до 30 хиляди лева.

Подобни статии

Top