Говорител на прокуратурата: Мотивите за убийството на Татяна Стоянова са лични - DC news

Говорител на прокуратурата: Мотивите за убийството на Татяна Стоянова са лични

Мястото на разстрела на пиарката в Пазарджик

Най-общо казано, лични са мотивите за убийството на Татяна Стоянова, началник на кабинета на кмета на Пазарджик Тодор Попов, каза говорителят на Апелативна прокуратура в Пловдив Николай Божилов пред „Фокус“.

„Не може да се изхвърли, но и не може да се работи по категорична версия, че убийството е свързано със служебната дейност на младата жена”, каза прокурор Божилов.

По думите му нямало данни Татяна да е била заплашвана, но това ще се установява тепърва по делото. Започнали са разпити на свидетели, като до 11.00 часа са били разпитани над 10 души. Всичките те са били в жилищната сграда към момента на убийството и в района на жилищния блок, каза Божилов.

Доказано е, че по тялото на убитата има общо шест куршума, по главата и в областта на гърдите. Това е било установено при вторичния оглед на трупа, при който са описани и фотографирани огнестрелните рани. При огледа, направен в началото, това не е било установено, тъй като на първи етап не се позволява разсъбличане на трупа, каза прокурор Божилов.

Не може да се твърди с категоричност, без заключение на експертизата, че е стреляно отзад, защото ще е неправилно и може да се тълкува по най-различни начини, добави апелативният прокурор.

Подобни статии

Top