Година и половина условно за кандидат-кмет с оранжерия за марихуана

Година и половина условна присъда с 3 години изпитателен срок даде Окръжния съд в Пловдив Димитър Орехов – кандидат за кмет на Първомай на последните местни избори днес. Той бе осъден за съхранение на марихуана за 49 350 лв.

Присъдата бе постигната след споразумение делото да се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие. Оказа се, че Орехов е признал напълно вината си.  Той е неосъждан, с добро поведение, женен с 2 деца, като второто е едва на година и половина и без значителни доходи, посочи прокурорът по делото и насткоя за година условно и глоба от 5000 лева.

Председателят на Окръжен съд Веселин Хаджиев обаче предложи наказанието да се увеличи, като отпадне изцяло глобата, тъй като Орехов няма пари да я плати.

Припомняме, че лично главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на Орехов, който беше издигнат от партия Нова алтернатива.

Кандидатът за кмет беше спипан миналата година да отглежда канабис в оранжерия в двора на къщата му. Там били намерени и иззети оставени да се изсушават 36 броя канабис/марихуана. Впоследствие обща стойност на иззетите наркотични вещества достига близо 50 хиляди лева.

Подобни статии

Top