Година след пожара в Драматичния театър няма пари за ремонт

Година след пожара в Драматичния театър пари за ремонт няма

Година след пожара в Пловдивския драматичен театър, средства за ремонт на голямата сцена все още не са пристигнали. Проектът за реконструкция на зрителната зала който възлиза на 4 милиона и 200 хиляди лева не е одобрен от Министерски съвет. От общината и ръководството на Драмата се надяват парите поне за първия етап да бъдат заложени в бюджета на културното министерство за следващата година.

В касата на театъра не е постъпил нито лев за ремонтни дейности, с изключение на близо 200 хиляди лева от застраховката за пожара.

Досега са извършени начални ремонтни дейности – почистени са залата и фоайетата, свалени са над 200 осветителни тела. Направен е проект в два етапа – за обновяване на основната зала и завършване на Камерната зала.

Всички проектанти са препоръчали на ръководството на театъра да се извърши цялостен и основен ремонт. Междувременно театърът не спира творческата си дейност и я развива благодарение на предоставената от общината сцена в Градския дом на културата. За миналия сезон пловдивската драма е на второ място в страната по приходи след Народния театър и спечели два „Икара“, един Аскеер и множество други награди от театрални фестивали в страната.

 

 

Подобни статии

Top