Година след убийството на малката Мария, убиецът окончателно зад решетките - DC news

Година след убийството на малката Мария, убиецът окончателно зад решетките

Пловдивският пелативен съд потвърди 26-годишната присъда  на Атанас Асенов /26 г./ на Атанас Асенов. Точно преди една година, на 14 януари, миналата година, той преби до смърт малката Мария от Казанлък.

Делото бе гледано в Апелативния съд на 2 декември. Тогава Асенов, който беше осъден от Старозагорския окръжен съд за убийството на едногодишната Мария, след като се признал за виновен пред магистратите, обжалва присъдата си.

Делото в Стара Загора е гледано по съкратена процедура и затова доживотната присъда, предвидена в закона за такова зверско убийство, е била редуцирана от съдебния състав до 26 години затвор при първоначален строг режим. Впоследствие обаче Асенов размислил и пред пловдивските апелативни магистрати обясни, че психиатърът на затвора го посъветвал да поиска ново разглеждане на делото и да даде нови показания.

В залата Асенов обясни, че се признал за виновен пред първата инстанция, защото се страхувал от баща си. Ромът посочи като извършител на убийството втората жена на баща си Румяна. При разпита обаче, тя отрече да е удряла детето и посочи като извършител Атанас.

На Банго Васил, миналата година, Атанас се напил, а плачещата Мария провокирала агресията му. Мъжът ударил многократно момиченцето с юмрук в корема и гърдите и го хвърлил. Впоследствие аутопсията установила, че момиченцето било с разкъсани вътрешни органи и това е причината за смъртта му.

Подобни статии

Top