„Големанов“ на пловдивска сцена тази вечер (СНИМКИ)

Театрална формация „Мелпомена“ ще представи тази вечер великолепния спектакъл „Големанов“. Той ще завладее сцената на Дома на културата „Борис Христов“ от 19:00 ч. От театралната формация канят пловдивчани да се посмеят в компанията на  Любо Нейков, Силвия Лулчева, Елена Петрова, Стефан Рядков, Мария Статулова и Мирослав Косев.

Билетите вече свършиха и над 700 души ще гледат постановката.

В творчеството на най-големия български комедиограф Ст. Л. Костов  пиесата „Големанов“ заема първо място. По своите художествени качества, тази забележителна творба стои  над всички останали сатирични произведения.

След Бай Ганьо, Големанов е най-популярният български литературен герой, който предизвиква не само смях, но и възмущение.

В какво се превръща един добър човечец, когато разбира, че има вероятност да го изберат за министър? Става хитър и лукав, губи чувството си за мярка и разкрива своята глупост, лицемерие, скъперничество и грандомания.

Големанов е както част от държавната машина, така и неин изобличител. Над всичко разбира се в тази забележителна комедия стои самият Големанов. С него и с цялото си произведение, Ст. Костов осмива така саркастично нашето политическо общество, както малцина български писатели са успели да го направят през годините.

Подобни статии

Top