Голяма неустойка от 30 000 евро държи Шиляк в Ботев

Причината словенецът Ермин Шиляк още да бъде начело на Ботев (Пловдив) е финансова, съобщава „7 дни спорт“. Чужденецът, който доста неуспешно се изявява като треньор на „канарчетата” от лятото, продължава да заема длъжността си единствено заради високата неустойка, която е вписана в неговия договор.

Заради краткия контракт, който сключи Ермин и това, че той изтича в началото на 2016 г., в споразумението между двете страни има висока неустойка при преждевременно прекратяване от страна на клуба.

Точно заради това от клуба все още не са уволнили словенеца, който направи всичко възможно Ботев да бъде сред опашкарите в „А“ група.

По информация на „7 дни спорт“ става въпрос за сума около 30 хил. евро, която Шиляк трябва да получи, ако бъде уволнен. Ако обаче сам си подаде оставката, словенецът трябва да вземе една заплата като обезщетение.

От клуба са коментирали, че чакат треньорът сам да си тръгне, но това едва ли ще се случи, след като до този момент Шиляк не е казал и дума за това да си тръгне от „Коматево“.

Както е известно, словенският треньор, който нямаше работа от 2013 г., преди да поеме Ботев, беше предложен и доведен в клуба от известен български агент, който държи 50% от футболистите в пловдивския тим. Въпросният импресарио е гарантирал за Шиляк и той е консултирал наставника за договора му.

В Пловдив упорито се говори, че директорът на „канарчетата” Георги Марков иска в тима да дойде Димитър Васев. Двамата работиха в Локомотив (Сф) през последния сезон, а опитният спец класира „железничарите“на 3-ото място.

Освен това Васев беше и в основата на последното участие на „червено-черните“ в европейските турнири през 2011 г.

Снимка: bnr.bg

Подобни статии

Top