Големият бой с домати в Испания (СНИМКИ)

В испанския град Буньол се готвят за най-големия бой с домати, който събира туристи от цял свят. Фестивалът  „Томатина“ по традиция  се провежда в последната сряда на август и събира хиляди любители на червения зеленчук. Доматеното зрелище започва точно в 10 ч. сутринта, когато на импровизираната арена в града пристигат камиони, извозващи евтините иберийски зеленчуци.

Началото на най-веселата част – замерянето, се поставя щом някой участник успее да се изкачи по омазнен дървен стълб и грабне висящия от него пушен бут. Всеки боец се състезава единствено за себе си, като основната цел в играта е забавлението. Състезателите са длъжни да си поставят очила и гумени ръкавици, с които да се предпазят от изцапване. Задължително е и преди доматът да се използва като своеобразна бомба, той да се смачка с ръка.

Нацапаните с домати хора се боричкат по улиците на града и се заливат от смях. След като те загубят и последните си сили, фестивалът приключва. След това започва голямото почистване. Много от сградите са предварително покрити с найлон, понеже местните са наясно колко нависоко могат да излетят доматените бомби. Шахтите по улиците също се покриват, за да не се запушат от доматено пюре.

 

Подобни статии

Top