Големият бой с домати в Испания (СНИМКИ)

tomatina8

В испанския град Буньол се готвят за най-големия бой с домати, който събира туристи от цял свят. Фестивалът  „Томатина“ по традиция  се провежда в последната сряда на август и събира хиляди любители на червения зеленчук. Доматеното зрелище започва точно в 10 ч. сутринта, когато на импровизираната арена в града пристигат камиони, извозващи евтините иберийски зеленчуци.

Началото на най-веселата част – замерянето, се поставя щом някой участник успее да се изкачи по омазнен дървен стълб и грабне висящия от него пушен бут. Всеки боец се състезава единствено за себе си, като основната цел в играта е забавлението. Състезателите са длъжни да си поставят очила и гумени ръкавици, с които да се предпазят от изцапване. Задължително е и преди доматът да се използва като своеобразна бомба, той да се смачка с ръка.

Нацапаните с домати хора се боричкат по улиците на града и се заливат от смях. След като те загубят и последните си сили, фестивалът приключва. След това започва голямото почистване. Много от сградите са предварително покрити с найлон, понеже местните са наясно колко нависоко могат да излетят доматените бомби. Шахтите по улиците също се покриват, за да не се запушат от доматено пюре.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top