Голямото пловдивско къпане или колко струва един ден на басейн? - DC news

Голямото пловдивско къпане или колко струва един ден на басейн?

Август е месецът за отпуска, почивки и море. Много пловдивчани обаче, които нямат достатъчно време или средства, ще се наложи да останат под тепетата и през най-горещия месец от годината.

Плажът в градски условия е идеална почивка за жителите на столицата на културата. Морето е далеч и за да отскочите до там ви трябва отпуска. Откритите басейни дават възможност да се почувстваме отново на почивка, дори и само за няколко часа.

DCNEWS обиколи най-популярните градски плажове в града под тепетата и провери кое колко струва.

За един ден на градския басейн трябва да си приготвите най-малко 20 лева на човек – около 15 лева за вход, чадър и шезлонг и още 5 лева за кафе и разхладителна напитка.

Ако не сте си приготвили сандвич от вкъщи или пък не сте се запасили с кроасани и банички от кварталната бакалия, то неминуемо трябва да си приготвите поне още 10 лева за обяд. Изборът на храна около басейна не е голям, но за сметка на това цените са като в елитен ресторант – принцеса с кашкавал за 2,50 – 3 лв., сандвич с бекон и кашкавал за 4 лв., талиатели с шунка и сметана за 8 лв.

Ако със себе си водите и деца, то няма да се разминете без сладолед. Добрата новина е, че леденото удоволствие почти навсякъде е на прилична цена. Бирата и най-популярното мезе към нея – пържени картофки, също са по джоба на средностатистическия пловдивчанин.

На всички басейни има спасители, а служителите се кълнат, че водата се пречиства редовно.

На повечето басейни с просто око се забелязва, шезлонгите да са максимално сбутани един до друг, за да се съберат колкото се може повече посетители. Веднъж настанили се, те с доста усилие успяват да се доберат до водата.

Басейните ще останат отворени, докато времето го позволява. Някои собственици мечтаят да има условия за плаж до края на септември (че и повече), но и пловдивското море, като всички хубави неща, има навика да свършва внезапно.

 

 

 

 

 

Подобни статии

Top