По-голямо наказание за Дивеков искат близките на загиналия (СНИМКИ И ВИДЕО)

Синът на загиналия мъж Йордан Димитров настоя за максимално наказание.

„Не може да караш със 100 км/ч на пешеходна пътека и деянието ти да бъде квалифицирано като смърт по непредпазливост. Това е чисто умишлено убийство!“, категоричен бе след заседанието на Апелативния съд Димитров. Вижте какво още каза той във видеото:

Адвокатът на семейство Димитрови – Димитър Бозуков, приведе в подкрепа на мотивите си за налагане на двойна присъда, практиката на върховния и други съдилища у нас през последните години. По думите му престъплението е тежко, още повече на фона на последната катастрофа от уикенда, при която загинаха двама влюбени, както и на днешната – на бул. „Марица-юг“, която също отне два човешки живота, а един младеж е ранен.  Вижте повече във видеото:

Припомняме, че на 12 август 2015 г. при управление на автомобила си „Алфа Ромео 147″ с висока скорост по бул. „Никола Вапцаров“ Дивеков прегазил на пешеходна пътека 63-годишния Димитър Димитров. В алфата младежът бил със свой приятел.

На 16 ноември, миналата година Пловдивският окръжен съд осъди по реда на съкратеното съдебно производство Дивеков на 3 години затвор и шест години лишаване от право да управлява лек автомобил. Експертизите по делото показали, че Дивеков е управлявал колата с около 100 км/ч. при максимално разрешена скорост за градски условия до 50 км/ч. Самият Дивеков се призна тогава за виновен.

Днес в съда той бе категоричен, че не е имало възможност да спре, въпреки, че е ударил спирачките. Младежът помоли апелативните магистрати да потвърдят присъдата му от първата инстанция, за същото настоя и адвокатът му Орлин Търновалийски. По думите на защитника окръжните съдии са наложили близка до максималната присъда – 4,5 години затвор, която след редуциране с една трета, е довела до налагане на сегашното наказание – 3 години лишаване от свобода.

Съдебният състав обяви, че ще се произнесе с решение в едномесечен срок.

Подобни статии

Top