Голямо парти за откриването на ONE DESIGN WEEK в Пловдив

Стартът на тазгодишното издание на международния фестивал за дизайн и визуална култура ONE DESIGN WEEK, организиран от платформата за култура „Едно“ с подкрепата на община Пловдив и фондация „Америка за България, ще бъде отбелязан с грандиозно парти в Концертната зала на Държавна опера Пловдив на Площад „Централен“ 1.

Началото на събитието, което е в подкрепа на Пловдив Европейска столица на културата 2019, е в 22:00 часа на 19 юни, а входът е свободен.

За музикалната селекция ще се погрижат „Мелформатор“, Sirius & Methodikal (Reel Feel) и Konstantin Timoshenko (Help Me Jones). Пространството на залата ще бъде преобразено от мащабна аудио-визуална инсталация. Локацията ще разполага и със собствен бар.

За партито ще се погрижат аудио-визуалният колектив от Пловдив „Мелформатор“, добре познати от организация на редица събития с визуална идентичност и експериментално звучене, графичен дизайн и интерактивни визуални инсталации.

Диджей дуото Sirius & Methodikal или Ангел и Андрей от Reel Feel и Keen Acts ще внесат funky денс звучене и разчупени бийтове. Двамата диджеи са добре познати на българската публика с участията и организацията на редица партита и концерти.

Добрият им музикален вкус е довел в България редица стойностни артисти като Alice Russel, DJ Vadim, Raul Midon, The Herbaliser и др. Сред другите им проекти са Funkusion & Makopa.

Timoshenko също е познато име на българската музикална сцена, той е известен сред меломаните с една от най-големите колекции плочи в България. Освен като опитен музикант той се изявява и като диджей на различни партита. Името му се свързва с редица музикални проекти, между които Help Me Jones, Silence of the Lamps с Emu Plusminus, KMTR, Akkord I On и т.н.

Темата на седмото издание на ONE DESIGN WEEK е „Digital One“ и ще бъде разгледана в специално създадената за фестивала изложба „Постдигитално съществуване“ с куратор Рене Беекман, интерактивен мапинг, професионален форум.

ONE DESIGN WEEK се провежда между 19 – 28-ми юни 2015 г. и включва редица инициативи със свободен достъп за широката публика – изложби, творчески работилници, дискусии, лекции, детска програма, филми, партита и мн. др..

ONE DESIGN WEEK е международен фестивал за дизайн и визуална култура. Събитието се организира в подкрепа на Пловдив Европейска столица на културата 2019.

ONE DESIGN WEEK се организира от платформата за култура ЕДНО. Освен основната изложба и професионален форум с изтъкнати имена от сферата на съвременния дизайн седмото издание на ONE DESIGN WEEK включва редица инициативи със свободен достъп за широката публика – изложби, творчески работилници, дискусии, лекции, детска програма, филми, партита и т.н.

ONE DESIGN WEEK е платформа, която стимулира и подкрепя развитието на дизайн професионалистите в България. Същевременно целта на събитието е да представя и популяризира устойчиви и стойностни практики за по-добра и смислена визуална среда от цял свят.

 

 

Подобни статии

Top