Гонзо: Аз ще бъда най-големият коректив на самия себе си, сега започва трудното (ВИДЕО)

Първатя цел пред Георги Иванов е класиране на националния отбор на Световното първенство в САЩ, Канада и Мексико през 2026-а година

Новоизбраният президент на БФС Георги Иванов отправи приветствие от трибуната на 11-ия извънреден отчетно-изборен Конгрес. Той обеща да бъде най-големият коректив на самия себе си и също така посочи първите си цели. Сред тях е класиране на националния отбор на Световното първенство в САЩ, Канада и Мексико през 2026-а година.

Иванов днес спечели вота на клубовете с 235 гласа, втори остана Димитър Бербатов със 181. Трети е Михаил Касабов с 35, останалите са Георги Градев – 6, Петьо Костадинов и Георги Захариев по 4, Манол Иванов има 1 глас. Три бюлетини бяха невалидни.

“Благодаря на всички присъстващи в залата – и на тези, които гласуваха за мене, и на тези, които не са. Сега започва по-трудното. Знаете, че аз работя за вас всичките, аз съм ваш представител. През тези 4 години ще се опитам да направя така, че да променим цялата среда във футбола. На първо място да върнем доверието в БФС, да  се опитаме да работим с държавата, за да можем да помогнем на всички вас – и на аматьорските, и на професионалните клубове. Аз ще съм най-големият коректив за себе си от тука нататъка. И ако има нещо, вие ще бъдете хората, които ще ми кажете когато нещата не са добре.

Обещавам честност и работа. Всичко останало, което ще ви обещая, ще бъде това да се опитам да направя футбола по-различен, отколкото е бил сега. Да работим с децата, да направим така, че да имаме силни футболисти в националния отбор и се надявам да се класираме на световното през 2026 година”, каза Гонзо.

Георги Иванов предложи и свой вариант на Изпълком, в който обаче преобладаваха юристите. Такива са Михаил Статев, Мила Христова, Николай Лазаров, Теодор Тодоров. Той остави едно място за човек от екипа на Димитър Бербатов, а също така добави бившият ректор на НСА професор Николай Изов. В Изпълкома би трябвало да влезе и Атанас Фурнаджиев. Има и двама градоначалници – това са кметовете на Враца Калин Каменов и на Велико Търново Даниел Панов.

Източник: БТА, БГНЕС