Гонзо: С Бербатов сме опоненти, а не врагове

Ако имаш висше, трябва да имаш и средно образование, заяви Георги Иванов преди днешната си среща с клубовете от София и областта

„С Димитър Бербатов сме опоненти, а не врагове. Играли сме заедно в националния отбор, сега сме опоненти, но това по никакъв начин не значи, че аз нямам уважение към Бербатов или към който и да е от тези кандидати. Всеки един от най има своите предимства и недостатъци“, заяви кандидатът за президент на БФС Георги Иванов – Гонзо преди срещата си с клубовете от София и областта.

„Който и да стане президент, ще бъде под много голямо напрежение, отколкото сега. Трябва да направим всичко възможно след конгреса всички кандидати да се обединим и да гледаме в една посока, без значение кой ще спечели, за да можем да работим с правителство, министерства, общини. Защото след тази обиколка ние виждаме, че аматьорският футбол, детско-юношеският футбол се нуждаят от терени и бази, на които да се изграждат футболисти. Очаквам подкрепа от клубовете, които бяха на срещите, хората, които през тези две години в качеството ми на спортен директор сме контактували с тях. Представили сме нашите идеи, програми, нещата, които сме свършили. Те да изберат най-достойния от всички кандидати“, каза Гонзо относно конгреса на БФС на 15 март.

„Аз се казвам Георги Иванов. Ако смятате, че някой може да ме мести наляво-надясно, се бъркате. Борислав Михайлов ме е поканил в БФС, две години работим по програми, направихме доста неща, имаме още неща за вършене. Използваме програмата, която е приета за 2022-2026, която трябва да завършим. Очакваме подкрепа, за да го направим. Няма нужда да отговарям на хората. За тези повече от 30 години съм видял много злоба и завист на мой гръб, така че не мога да отговарям на хора, които критикуват. Всеки сам трябва да избере дали ще бъде позитивен или негативен. Моята кампания е позитивна, не говоря за другите кандидати, всеки от тях има своите качества. Хората ще изберат най-достойния“, добави той.

Иванов коментира и нападките към него за образованието му. „Ако имаш висше образование, трябва да имаш и средно. Няма да коментирам хора, които провеждат негативна кампания, те имат проблеми със себе си. Уверен съм, защото 15 години съм в управлението на футбола в различни позиции“.

Източник: БГНЕС, dsport.bg