Горни Воден може да остане без ток (СНИМКИ)

Съществува реална опасност Горни Воден да остане и без ток, след като остана без път. Това съобщи зам.-кметът на Асеновгад Пламен Йончев. Днес от ЕВН монтират нови, 12-метрови електрически стълбове, с които да прехвърлят кабела през опасния участък.

Свлачището продължава да работи, а дупката в асфалтовия път се е превърнала в пропаст с дълбочина над метър и половина, обясни Пламен Йончев. В началото на другата седмица той очаква резултатите от геоложките сондажи, от които ще стане ясно каква е причината за свлачищния процес.

До 4-5 дни ще излязат резултатите от геоложките проучвания в района. Около 12 сондажа. Вече ще знаем дълбочината на фундиране и укрепването на пътя. Като строително-монтажни работи няма да е много време, но може би до 20 дни ще се оправим с възстановяването на асфалтовата настилка, поясни Йончев.

570 хиляди лева ще излезе на общината ремонтът на свлачището. Други 275 хиляди лева ще струва обходният път, който ще е готов най-късно до неделя. Ширината на пътя ще стане около 8 метра заедно с банкета.

Вече е сключен договорът с изпълнителя на обекта. В него е записано, че фирмата ще си получи средствата, след като се осигурят необходимите суми за това от държавата.

 

Подобни статии

Top