Горското ще разчисти свлачище по пътя за Асеновата крепост

svla4ishte

Да бъде ремонтиран възможно най-скоро районът на свлачището по пътя между Асеновата крепост и Лясковската река, поискаха от общинската управа на сесия днес съветниците от ГЕРБ-Асеновград. Сипеят е подкопал черен път, който води към вилна зона над града и се ползва не само от много асеновградчани, но и от туристите, които посещават района.

Свлачището над Асеновата крепост се е активирало в резултат на обилните валежи през септември и октомври, миналата година. Оттогава досега участъкът е затворен заради паднали камъни и земна маса, коментира общинският съветник от ГЕРБ Ангел Димитров, който отправи актуално питане.

Той съобщи, че няколко пъти устно е информирал и градоначалника, и ресорния зам.-кмет Пламен Йончев, но досега не са били предприети действия.

„Ние сме изпратили писмо преди около седмица до Горско стопанство Асеновград да предприемат мерки, тъй като теренът е горски фонд“, посочи пред DCNEWS Пламен Йончев. По думите му днес е била направена проверка на място и свлачището ще бъде разчистено и укрепено.

 

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top