Горя пореден градски рейс в Асеновград (СНИМКА)

За пореден път горя автобус от градския транспорт в Асеновград! За пожара в рейса по линия №2 алармираха потребители на Фейсбук.

От пожарната потвърдиха за DCNEWS, че около 6.44 ч. тази сутрин на тел. 112 е постъпил сигнал за горящия автобус на ул. „Цар Иван Асен ІІ“ на изхода на града за село Боянци.

Остарялото возило марка „Мерцедес“ се подпалило в задната си част, където е двигателя. От пожарната в Асеновград съобщиха, че огънят тръгнал от печката, която подгрява горивото на автобуса и бяха категорични, че причината е теч на нафта. „Това са остарели автобуси, затова толкова често има инциденти с тях“, коментира началникът на РСПБЗН Величко Бришимов. Той съобщи, че в рейса не е имало пътници.

От Пожарната уточниха, че в автобуса не е имало пожарогасители. „Не е вярно, имало е пожарогасители в рейса, но шофьорът се е паникьосал и е тръгнал да търси кофпомпа от бензиностанцията, но служителите не са му дали“, каза пред журналисти собственикът на градския превозвач Васил Пиронков. Той съобщи, че това е бил първия курс на рейса за деня. Щетите били малки – изгорял стоп и заден капак. Двигателят почти не бил засегнат, а рейсът се прибрал в депото на собствен ход. Предстои да му бъде направен цялостен ремонт.

DCNEWS припомня, че това е вторият пожар в автобус на фирма „Комексмаш“,  която държи градските линии в Асеновград. Тогава общината започна проверка на инцидента, но и до днес не са известни резултатите от нея.

Снимка: Фейсбук

 

Подобни статии

Един коментар

  1. Анонимен написа:

    Всички автобуси по линия 1 и 2 са пълна скръб.При всяко качване в тези ( коли),имам чувството ,че ще се разпаднат.Добре, че не ми се налага да ги ползвам често.

Top