Госпожа Опера забавлява децата с музика по време на опери

Нова програма за деца

Пловдивска опера въвежда програма с интерактивни музикални занимания за деца по време на спектаклите и концертите за възрастни в Дом на културата. Една от целите на „В стаята на Госпожа Опера” е да улесни родителите, които искат да посетят културно мероприятие, но няма кой да се грижи за децата им.

Друга задача на детските концерти е да възпита любов към музиката у най-малките и постепенно да изгради навици у тях за посещение в оперен театър.

Стаята на Госпожа Опера се намира в Дом на културата, обзаведена е комфортно, с всичко необходимо за занимания на малчуганите над 4-годишна възраст. Успоредно с оперните и концертни заглавия в Голяма зала, децата ще се запознават с музикалните инструменти, ще учат песнички, ще рисуват декори, ще гледат записи на адаптирани детски опери.

Концерти ще изнасят талантливи връстници от музикални школи, а компания на палавниците ще правят Госпожа Опера и музиканти от Пловдивска опера, които ще демонстрират своите инструменти.

Стартът на програмата за деца ще бъде на 16 декември, успоредно с баладичния концерт на Петър Салчев. Желеащите могат да доведат децата си в стаята на Госпожа Опера от 18.30 и да се насладят на изпълненията в Голяма зала.

Темата на интерактивното занимание е „Коледни звънчета или Госпожа Опера представя ударните инструменти”. Малчуганите ще свирят на воля с барабанчета, маракаси и други ударни инструменти.

На 20 декември, събота, по време на спектакъла „Бохеми”, заниманието ще бъде под наслов „Нарисувай ми опера”. Децата ще присъстват на концерт на връстници и ще рисуват и осветяват оперни герои и декори.

Докато родителите слушат Коледния концерт на 23 декември, децата им ще се запознаят отблизо с приказните герои от „Лешникотрошачката” и ще танцуват с тях.

Плановете на Държавна опера Пловдив са програмата „В стаята на Госпожа Опера” да прерасне в постоянно артистично ателие, където децата ще могат да изучават по забавен начин музикални инструменти, ноти, песнички, балет и приложни изкуства.

Посещението на интерактивните занимания не е обвързано със закупен билет за заглавие за възрастни. Програмата е подходяща за деца от 4 до 12 години, като родители не могат да присъстват в стаята на Госпожа Опера.

Цената на входния билет за детските концерти е 5 лева и се заплаща на място преди всеки спектакъл. Предвидени са семейни намаления за повече деца.

 

 

 

Подобни статии

Top