Госпожа Опера ще занимава децата с музика от тази вечер

Пловдивска опера стартира програма с интерактивни музикални занимания за деца по време на спектаклите и концертите за възрастни в Дом на културата. Една от целите на инициативата „В стаята на Госпожа Опера” е да улесни родителите, които искат да посетят културно мероприятие, но няма кой да се грижи за децата им. Друга задача на детските концерти е да възпита любов към музиката у най-малките и постепенно да изгради навици у тях за посещение в оперен театър.

Стаята на Госпожа Опера се намира в Дом на културата, обзаведена е комфортно, с всичко необходимо за занимания на малчуганите над 4-годишна възраст. Успоредно с оперните и концертни заглавия в Голяма зала, децата ще се запознават с музикалните инструменти, ще учат песнички, ще рисуват декори, ще гледат записи на адаптирани детски опери. Концерти ще изнасят талантливи връстници от музикални школи, а компания на палавниците ще правят Госпожа Опера и музиканти от Пловдивска опера, които ще демонстрират своите инструменти.

Стартът на програмата за деца е днес, успоредно с баладичния концерт на Петър Салчев. Желеащите могат да доведат децата си в стаята на Госпожа Опера от 18.30 и да се насладят на изпълненията в Голяма зала.

Темата на интерактивното занимание е „Коледни звънчета или Госпожа Опера представя ударните инструменти”. Малчуганите ще свирят на воля с барабанчета, маракаси и други ударни инструменти.

 

Подобни статии

Top