Гостите за Ицо: Той е най-лудият и най-добрият! (ВИДЕО)

Христо Стоичков обеща на своите фенове невиждан спектакъл по време на юбилейния му мач довечера.

„Не съм забравил откъде съм тръгнал. Моят празник е празник за цяла България. Аз и всичките тези световни звезди ще се раздадем, за да зарадваме феновете. Още не сме я забравили тази игра, гарантирам!“, обяви звездата на официалната си пресконференция.

Двама от приятелите му – Хосе Мария Бакеро и Иван Саморано, не го пожалиха пред журналистите.

„Той е магаре, но е най-великият“, показа познания по български капитанът на Дрийм тима на Йохан Кройф в Барселона. „В Реал се чудеха как мога да съм приятел с този луд. Той обаче е най-добрият“, отсече чилиецът.

Финалният акорд в шоуто на Стоичков ще бъде уникална заря. Празникът ще бъде открит от двама президенти на България – Георги Първанов и Петър Стоянов, които са близки приятели на Ицо.

Самият шоу мач ще бъде прекъсван на няколко пъти. В два от случаите ще се отдаде почит с едноминутно мълчание на починалите тази година Трифон Иванов и Йохан Кройф.

Зрителите на стадиона ще станат свидетели на грандиозно изпълнение на 88 гайдари от Родопите. Любимият певец на Стоичков – Мирослав Илич, също ще зарадва публиката със свои изпълнения. Една от легендите на европейския баскетбол също ще участва в шоуто „50 години номер 8″ довечера.

Става дума за Жорди Вийякампа, който е една от най-големите фигури в историята на местния съперник на Барселона – Хувентут Бадалона, като прекарва цялата си кариера именно в редиците на съседите на каталунския колос, чийто цветове защитава между 1980 и 1997 година. 52-годишният Вийякампа има две титли на Испания с единствения си клубен тим – през 1991 и 1992 година, а още по-големите успехи са двата триумфа за Купа „Корач“ през 1981 и 1990 година.

Най-значимото украшение на визитката му обаче безспорно е спечелването на Евролигата през 1994 година, когато начело на отбора е Желко Обрадович.

Снимка: vesti.bg

Подобни статии

Top