Гости от побратимените градове за празника на Асеновград

Делегации от руския Старий Оскол, от Бурса и Нилюфер и от гръцкия град Килкиш са специалните гости за празниците на Асеновград. Най-голяма е групата от Турция. Съседката ни ще бъде представена от 32 души, осем членна е делегацията от Гърция.

Първата делегация вече пристигна. Гостите от Старий Оскол бяха посрещнати лично от кмета Емил Караиванов.

На срещата, от руска страна, присъстваха заместник-кметовете на руския град по икономическото развитие Елена Полякова и по безопасността Александър Науменко, началникът на Дирекция „Социални дейности“ в Стариосколската администрация Светлана Востокова, предприемачът Роберт Григорян и  председателят на българското дружество „Шипка” в Старий  Оскол Стойчо Стойчев.

Представителите на двете общини обсъдиха  развитието на отношенията през годините между Асеновград и Старий Оскол и се запознаха с особеностите на работа в двете побратимени администрации. „Щастлив съм да посрещна приятели”, каза Караиванов.

Кметът подари на всеки от петчленната делегация икона с лика на чудотворната икона Света Богородица-Елеуса, пано със символа на града-паметника Асенова крепост и бутилка станимашки мавруд. Гостите връчиха герба на Старий Оскол.

Те ще вземат участие във всички тържествени чествания по повод 29 май-Празник на Асеновград. Преди това ще посетят Кръстова гора и Бачковския манастир, а днес пътуват към паметника Шипка.

 

 

 

 

Подобни статии

Top