Гответе се! Предварителните изпити в ПУ започват през март

Притискат теолози от ПУ да се преместват в Духовната академия в Пловдив

Пловдивският университет „Паисий Хилендарски” стартира приемните си изпити в предварителната кандидатстудентска кампания за академичната 2016/2017 година. На 26 март ще се проведе изпитът по музика за специалностите „Педагогика на обучението по музика“, „Музика“ и „Джаз и поп изпълнителско изкуство“.

За тези специалности са обявени още две дати – 23 април и 14 май 2016 г. Това съобщи днес доц. д-р Таня Бурдева, ръководител на катедра „Музика“ към Педагогически факултет на висшето училище. Тя уточни, че изпитите ще се проведат от 10:00 часа в Новата сграда на университета на бул. „България“ № 236, кабинет 509.

Доц. Бурдева уточни, че „Педагогика на обучението по музика“, „Музика“ и „Джаз и поп изпълнителско изкуство“ са традиционно силни специалности, в които годишно се дипломират около 45 студенти. Трите специалности са с ОКС „Бакалавър“, в редовна форма на обучение с продължителност 8 семестъра.

Необходимо е да се заплати такса за полагане на кандидатстудентски изпит в размер на 30 лв.

Оценките от всички предварителни изпити са равностойни на получените по време на редовната кампания през юли. С тях кандидатите могат да участват в класирането или да се явят отново на изпит, ако те не ги задоволяват. При формирането на бала за класиране се взема по-високата оценка.

Повече информация можете да получите на телефон 032 / 261 704.

 

Подобни статии

Top