Готвят видеонаблюдение на ул. „Ясна поляна“ в „Западен”

Да бъде изградено видеонаблюдение на улица „Ясна поляна” край Гребната база в Пловдив – около това предложение се обединиха експерти на среща, посветена на сигурността в район „Западен”, провела се днес в сградата на районната администрация. На срещата при кмета Димитър Колев присъстваха заместник-кметът по сигурността на община Пловдив Георги Маринов, екип от Второ районно управление, начело с началника Димитър Балев, началник сектор „Криминална полиция” Кузман Мартинов, представители на общинска охрана и заместник-кметът по сигурността на района Георги Попов.

Предвижда се да бъдат поставени камери и в участъка от Младежкия център до изграждащата се в момента зоологическа градина. По думите на експертите, този район ще става все по-посещаван и това го прави рисков. Поради тази причина тук ще бъдат положени и повече усилия по осигуряване на сигурността на гражданите. Планира се поставяне на видеокамери и на други възлови места в район „Западен”, като тепърва ще се прави анализ къде точно да бъдат разположени те.

На срещата при кмета Димитър Колев бе договорено и засилване на патрулите на общинска охрана, които да следят за опазване на обществения ред. Ще се работи и за разчистване на основни пътни артерии от спрени неправомерно автомобили, които възпрепятстват движението и създават предпоставки за инциденти.

Подобни статии

Top