Готова е гара „Пионер“ на детското влакче в Пловдив (СНИМКИ)

vlkache2

Зам.-кметът на Пловдив Петър Зехтински и кметът на район „Централен” Георги Титюков откриха изцяло обновената гара „Пионер” на Детската железница. От фирмата изпълнител спазиха срока, който беше  20 календарни дни.

Сумата за  ремонта е 15 000 лева, които бяха заложени в бюджета на Община Пловдив. Железницата работеше и по време на строително-монтажните дейности.

През 2013 г. Община Пловдив отдели  20 000 лева  за нова батерия на 50-местното влакче. Вече е ремонтирана основно и  началната гара  „Пионер“, която е  снабдена със специална рампа за трудно подвижни лица.

„Има и тента, която сега пази сянка, но като вали дъжд ще пази хората да влизат директно във влакчето без да се намокрят. Извършен е ремонт на целия покрив, включително хидроизолация и ламаринени обшивки. Сменена е дограмата, боядисано е и са отремонтирани чешмите”, каза кметът на „Централен“ Георги Титюков.

Според заместник-кмета на Пловдив пространството около железницата има нужда от облагородяване.

„Остана само да оправим асфалта отпред пред железницата, защото моят внук като идва тук много често се спъва. Титюков каза, че и това ще се направи, но няма да е тази година, защото са разчетени средствата”, обясни Зехтински.

Голяма част от пловдивчани са категорични, че пространството около детското влакче има нужда от допълнително благоустрояване.

Георги Титюков съобщи, че събраните средства по време на Седмицата на благотворителността тази година ще бъдат използвани за  детската площадка под гара „Пионер“ и ще се монтират нови уреди за деца с увреждания.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top