Готов е поредният фитнес в „Западен”

Пореден фитнес на открито бе изграден в пловдивския район „Западен”. Площадката се намира в пространството между улиците „Йордан Гавазов” и „Баучер”.

Фитнесът включва два лоста с различна височина и успоредка. Под двата уреда е разстлана настилка, която да предпазва спортуващите от травми и наранявания, а около площадката има пейки.

„Фитнесът на открито е проектиран и изпълнен с помощта на младежи от квартала”, обяви кметът на район „Западен” Димитър Колев. Той уточни, че са били проведени няколко срещи с младите хора и площадката е направена изцяло според нуждите им.

Това е петият фитнес на открито, който се разкрива в район „Западен” за последните две години. През 2013-та подобна площадка бе монтирана в градина „Еталонна”. Миналата година пък от районното кметство оборудваха с фитнеси парк „Ружа”, междублоковото пространство на улица „Иван Ст. Гешев” и парка в квартал „Прослав”.

По думите на кмета Димитър Колев, тези съоръжения са изключително използвани от активните млади хора в района, като се предвижда в бъдеще фитнес на открито да бъде поставен и до новоизграждащия се в момента паркинг на улиците „Дивна” и „Мащерка”.

 

Подобни статии

Top