Грабежите и ромските сватби – най-голям проблем в „Северен“

Ромските сватби на открито, редовните нападения над хора от квартала, който граничи с „Шекер махала“ и набезите над домовете им бяха основна тема на съвместната приемна на депутати и кмета на район „Северен“ днес. Според хората 15 души са били нападнати и ограбени на улицата, а други 16 семейства са пострадали от битови кражби.

Сред тях бяха семейство Ервенлиеви. Съпругата Златка, разказа, че ромите от Шекер махала редовно тормозели хората в района с шумните си сватби на открито, а наблизо имало конюшня, в която били гледани коне за продан. Най-големият проблем обаче бил с нападенията над жителите на квартала.

Дала съм списък в районната администрация с имената на хората, които са пострадали. На кой кръстче, на кой чанта, на кой пари са ограбили. Това са около 14-15 човека. Други, пак около 15-16 човека, са нападнати в къщи, ограбени са им гаражите, терасите, дори са влизали по апартаментите от терасите, разказа Златка.

По думите й проблемът е от доста време и продължава. Заедно с нея и други жени от района се оплакаха пред народните представители, като разказаха, че няма на кого да се жалват, тъй като приемната в Трето районно управление на полицията е закрита.

Тези проблеми не са от два дни, те са от доста години, касаят и манталитета на ромското население, касаят и това, че пловдивчани, които живеят там са в правото си. И разбира се трябва да се обърне внимание на ромските организации този проблем да се дефинира и реши, отговори на хората депутатът Стефан Дедев.

Той обеща да провери защо е закрита приемната в полицейското управление и посочи, че със случая трябва да се заемат също районното кметство, Общинска полиция и Общинска охрана, за да бъде решен. На срещата бяха поставени също проблеми, свързани с общата етажна собственост, общите части на топлофикационните съоръжения в блоковете, инфраструктурата, зелената система и др.

Подобни статии

Top