Граждани: Снежен хаос в Пловдив, не можем да се придвижим!

Пловдив е в снежен капан и придвижването е изключително трудно, оплакаха се читатели на DCNEWS. Пътищата са хлъзгави, шофьорите едва пъплят и това създава предпоставки за инциденти и задръствания.

Спирките на градския транспорт също не са почистени, а на обръщалото в кв. „Христо Смирненски“ граждани чакаха повече от 30 минути, за да дойде поне един автобус от петте линии, които минават оттам. Придвижването на практика се оказа невъзможно, тъй като опитите на хората да извикат такси, също удариха на камък.“Да намериш кола в това време е равносилно на печалба от лотарията“ – коментира пред наш репортер един от чакащите.

Не само в крайните, но и в централните райони, шофирането и ходенето пеша, се оказват трудоемки. Въпреки, че целият наличен състав на ОП „Чистота“  е мобилизиран и е на крак още от ранни зори, техниката и метачките се оказват крайно недостатъчни. „Чисти се, но докато минат по една отсечка и отидат на друга, положението пак е същото„, коментира възрастен пловдивчанин, докато се чудеше откъде да мине по-най безопасен начин.

Във вътрешнокварталните улици на Пловдив положението е най-тежко, тъй като спрелите коли затрудняват допълнително почистването. Хората разчитат на утъпкани пътеки, единици са ентусиастите, които отстраняват снега с лопати и метли.

Според синоптиците снеговалежът ще продължи поне до довечера, а покривката ще достигне 25-30 см. Бъдете внимателни!

Подобни статии

Top