Граматиката затрудни седмокласниците на изпита по БЕЛ (СНИМКИ И ВИДЕО)

Разказът на Михаил Вешим „Родителска среща“ затрудни някои от седмокласниците днес на Националното външно оценяване. Това разказаха деца, които излизаха след изпита от СОУ  „Патриарх Евтимий“. Преразказът, който е трябвало да направят, се оказа лесен за едни, но доста труден за други деца.

Като цяло обаче тестът от първия модул на изтегления „Вариант 2“ бил лесен, коментираха децата.  Според някои повече от въпросите били граматически, по-малко били тези по литература. Тезата била от „Немили недраги“ и някои са се затруднили там.

Още от 11.30 родители започнаха да прииждат, за да изчакат децата си. Пред DCNEWS някои коментираха, че са дали доста пари за частни уроци, за да бъдат подготвени децата им. 30 лева струват уроците по български за час и половина занятия. Толкова са и  цените за тези по математика.

Имаше и родители, които направо са записали децата си на частен учебен център още в началото на учебната година срещу близо 1000 лева, за да бъдат подготвени по двата предмета. „Не можем да разчитаме на знанията им от клас, тъй като учебниците са много неразбираеми за тях“, коментира баща, който чакаше дъщеря си.

Подобни статии

Top