Грамоти за общинските служители, предотвратили запалването на Джумая джамия - DC news

Грамоти за общинските служители, предотвратили запалването на Джумая джамия

Грамоти за служителите от общинска охрана

Служителите на „Общинска охрана“ Георги Борисов и Рангел Желязков получиха грамоти на признателност от мюсюлманската общност в Пловдив за бързата им и професионална реакция в ранните часове на 06.01.2015 г. при опита за палеж на Джумая джамия. Отличията бяха връчени тази сутрин в заседателната зала от общинския съветник Али Байрям в присъствието на кмета инж. Иван Тотев.

На сесията на Общинския съвет вчера съветниците единодушно осъдиха вандалския акт и отново пролича отношението на Пловдив към подобни прояви. В хода на дискусията стана ясно, че първата реакция е дошла от общинските служители. Кметът Иван Тотев изказа личната си и на общината благодарност към Георги Борисов и Рангел Желязков.

От стотици години в града ни мирно и в разбирателство съжителстват различни етноси и религии. Това е повод за гордост и ние не трябва да допускаме дори и сянка на съмнение за липса на толерантност в Пловдив, заяви кметът инж. Иван Тотев. Той остро и категорично осъди вчерашното нападение срещу редакцията на сатиричния вестник „Charlie Hebdo” и изрази съпричастност към болката на френския народ и семействата на невинните жертви. Община Пловдив с всичките си сили ще бди над мира и спокойствието в града ни, категоричен бе кметът Иван Тотев.

От своя страна общинският съветник Али Байрям изказа благодарност на общинските служители Борисов и Желязков за реакцията им и че бързо са сигнализирали компетентните органи. Във връзка с варварския акт на насилие във Франция общинският съветник Али Байрям заяви, че мюсюлманите в Пловдив се разграничават от тези антихуманни действия и остро ги осъждат.

 

 

Подобни статии

Top