Графиня Естер Дьо Помери участва днес в инициативата „Топъл обяд“

Ester1

За първи път дама с благородно потекло от хуманитарна мисия ще участва в благотворителна кампания „Топъл обяд“, която здравният мениджър д-р Невен Енчев организира пред МБАЛ „Медлайн“ в Пловдив всеки петък от 11.30 ч.

Графиня Естер дьо Помери – посланик на добра воля към швейцарския Червен кръст, ще се включи в акцията днес, когато се отбелязва Международния ден за борба с глада.

Визитата на контесата е по покана на д-р Енчев и по повод една година от старта на хуманитарната инициатива, осъществявана със съдействието на фондация „Качество на живот“. Тя е продължение на поредицата благотворителни инициативи на Дьо Помери в България.

Графиня дьо Помери ще раздаде помощни средства на хора със затруднения в придвижването и ще работи заедно с д-р Енчев по няколко бъдещи социални проекта у нас.

Контесата е уважаван жител на швейцарския кантон Базел. Освен активист на Червения кръст, тя е съветник към ЮНЕСКО. Известна е със своите благородни мисии в Африка, а отскоро и у нас. Носител е на националния ни орден „Мадарски конник“ – І-ва степен. С него българското правителство я награди за помощта, която тя оказва на страната ни в най-трудните първи години на прехода. Тогава графинята бе начело на много акции в Европа за събиране на хуманитарни помощи, медикаменти и оборудване за болниците в България. Фамилията й се слави с прочутото вино Pommery,  лозята се отглеждат в обширно имение в Южна Франция.

Благотворителната кампания „Топъл обяд“, която здравният мениджър д-р Невен Енчев инициира през есента на 2014 г., се разраства. „Продължаваме да раздаваме всеки петък топла и вкусна храна. Така ще е, докато има нуждаещи се хора“, увери лекарят. Всеки може да дойде и да получи храна, обяд се дава на всички, които имат нужда, няма изискване хората да са социално слаби или да представят документи. Организаторите молят идващите да си носят единствено съдове за храната.

Подобна хуманитарна дейност и то в такива мащаби преди години е организирала и Царица Йоанна. Наскоро на лична среща с д-р Енчев Симеон Сакскобургготски изрази възхищението си, че и днес благотворителни дейности, като тази на неговата майка, продължават.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top