Графитър рисува приятелството в градския парк на Асеновград (СНИМКИ) - DC news

Графитър рисува приятелството в градския парк на Асеновград (СНИМКИ)

Мечо Пух, прасенцето Прасчо и тигърчето от днес са част от облика на централния градски парк в Асеновград. Композицията, която изобразява приятелството между любимите на децата анимационни герои е дело на графитъра Димитър Миханджийски.

Идеята за нестандартната рисунка върху асфалт пък  е на Местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетни и непълнолетни.

Чрез това красиво изображение на приказните герои искаме да провокираме у децата интерес към историята на веселото мече Пух и неговите приятели от Голямата гора.Така се опитваме да създадем у подрастващите любов към книгата и четенето”, обясниха от Комисията.

По тяхна инициатива в Асеновград вече четвърта спирка е покрита с красиви графити, изработени от професионални художници. Металното съоръжение е в района на жп-гарата в града и беше изрисувано в рамките на фестивала за улично изкуство „Брилянтин”.

Следващата идея на Комисията, която очаква реализация е обновяване на подпорната стена под Асенова крепост с мотиви от средновековна битка.

Подобни статии

Top